Дуално образование за модерните изисквания и нужди на обществото

ДОМИНО кулинарна вечер

8 май, 2019


Четири талантливи момичета, които учат за готвачи в дуални паралелки по проект ДОМИНО, и шеф-инструктор Виктор Жечев ще сътворят незабравима вечер в ресторант „Таланти“ . Те ще приготвят четиристепенно швейцарско меню в специална тематична  официална вечеря „Кухнята на Швейцария“.

Четирите – Елеонора Ангелова и Тенжел Абилова от Професионална гимназия по туризъм „П. К. Яворов” – Добрич, Нефисе Ахмед от Професионална гимназия по туризъм „Проф. Д-р Асен Златаров” – Бургас и Илияна Илиева от Професионална гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня” – Стара Загора са победителки в кулинарния конкурс „Аз готвя най-добре“, организиран през 2018 от проекта ДОМИНО и HRC Кулинарна академия.

Като награда от конкурса Ели, Танжел и Нафисе преминаха в средата на април специализиран готварски курс в HRC Академията, докато Илияна трупаше опит по това време на специализация в чужбина.

Кулинарната вечер в „Таланти“ е завършек на конкурса и прекрасен повод четирите млади ДОМИНО таланти да покажат умения на най-високо ниво, готвейки за официална вечеря.

Швейцарското меню на тази вечер е част програмата на ресторант „Таланти“ в Sofia Restaurant Week (7-12 май) . И ако искате да го опитате, трябва да си направите специална резервация за дните 7, 9 или 10 май.

 

За проекта ДОМИНО

Проектът ДОМИНО („Дуално образование за модерните изисквания и нужди на обществото“) подпомага навлизането на дуалното образование в България. Изпълнява се с финансовата подкрепа на Българо-швейцарската програма за сътрудничество. 1600 ученици в 32 училища в цялата страна се обучават по системата „учене чрез работа“ в 12 професии, включително и за готвачи. 170 водещи български и чуждестранни фирми са партньори в проекта, осигурявайки на учениците практика за добиване на конкретни професионални умения и реална работа срещу заплащане. Повече на: http://dominoproject.bg/

 

 За HRC Кулинарна Академия

Обучението в Кулинарна академия HRC гарантира успешна кариера в кулинарната индустрия и ресторантьорството.  Академията –водещо професионално училище по ресторантьорство в региона, предлага обучения, провеждани от екип опитни чуждестранни и български преподаватели. Училището организира платени стажове в най-добрите хотели и ресторанти в Европа и САЩ, и предоставя чудесни възможности за кариерно развитие в ресторантьорството по целия свят. Дипломите на HRC Академията са признати от ACF – Американската кулинарна федерация, което я прави едно от трите училища в Европа с подобна акредитация.  Повече на: https://www.hrcacademy.com/