Дуално образование за модерните изисквания и нужди на обществото

Финал на конкурса „Аз готвя най-добре“ за млади кулинарни таланти

31 май, 2018 Новини


12 ученици ще премерят на 1 юни (петък) кулинарния си талант на финала на конкурса „Аз готвя най-добре“, организиран от Кулинарна академия HRC и българо-швейцарският проект ДОМИНО за дуално образование.

11 ученици от дуалните паралелки по ДОМИНО за готвачи в професионалните гимназии в Добрич, Бургас, Стара Загора и Перник бяха допуснати финала от журито, което оцени техни видео клипове на тема „Вкусно, здравословно и красиво“. 12-тият финалист бе определен с онлайн гласуване – Тенжел Абилова от Добрич, която спечели и Наградата на публиката.

На финала утре учениците ще имат нелеката задача да приготвят за час и половина вкусно, здравословно и красиво ястие с пилешко месо и други продукти по избор. Макар и избрали да учат за готвачи, повечето от децата са в началото на обучението си и за тях ще е сериозно предизвикателство да предложат своя рецепта за ястие и да го сготвят за кратко време. Втората част на състезанието предвижда разпознаването на десет подправки и аромати. За новини за финала следете събитието във фейсбук.

Най-добрите ще бъдат определени от жури, в което са и двама професионални готвачи – Виктор Светославов, шеф-инструктор и Хюг Бутен, преподавател по кулинарни изкуства в HRC Академията. В журито са още Петя Евтимова – ръководител на проекта ДОМИНО и Деляна Монева – директор на HRC Академията.

Наградата за победителя е стипендия за обучение в Кулинарна академия HRC на стойност 2 000 евро. Отличените с второ и трето място ще имат възможност за обучение по програми на стойност 1 000 и 500 евро. Наградите са предоставени от HRC Академия, едно от най-престижните кулинарни училища в България и в региона.

 

За медиите:
Състезанието е в кухните на HRC Академията (бул. „Цар Борис ІІІ“ 59) на 1 юни 2018 (петък). Готвенето започва в 10 часа.
Медиите са поканени за снимки в 11 часа.
Каним ви на втората част – разпознаване на подправки и аромати в 11, 30 и на награждаването веднага след това.

 

За контакти:
Ива Тончева
ПР & комуникации
Iva.tontcheva@taofes.eu
0893 49 30 63