Дуално образование за модерните изисквания и нужди на обществото

Ученици на работа в „Нестле“

23 ноември, 2018 Новини


Вече повече от месец петима ученика от 11-ти клас в столичната Професионалната гимназия по механоелектротехника „Н. Й. Вапцаров” – София са на практика в Нестле България по проект ДОМИНO. Следвайки принципите на дуалното образование, те съчетават теоритичната подготовка по специалност „Електрообзавеждане на производството“ с практически упражнения в реална работна среда във фабриката на Нестле.

Учениците преминаха обучения и въвеждащи инструктажи в сферата на Здравословни и безопасни условия на труд и опазване на околната среда и Добри производствени практики. Те се запознаха с екипите от технически служби и участваха в различни практически дейности, свързани с профилактика, отстраняване на аварии и извършване на инспекции по производствените линии.

Преподавателите им имаха възможността да ги наблюдават в реална работна среда и заедно с колегите от Нестле България да утвърдят новите пътища към професионалното образование чрез популярния в Швейцария модел „учене чрез работа“.

 

 

На 21 ноември 2018 година над 100 млади хора от професионални гимназии в столицата и техните учители се събраха на специално събитие – сесия в офиса и Фабриката за шоколадови изделия и бисквити на Нестле България в рамките на Международната седмица на дуалното образование –  2018.

В рамките на събитието младите гости от ПГ по механоелектротехника „Никола Й. Вапцаров“ лично се срещнаха с Христо Тенев, мениджър Производство в Нестле България, както и имаха възможност да посетят Фабриката за бисквити и шоколадови изделия на Нестле България, която е компетентен център на Нестле групата за производство на Кит Кат и изнася висококачествени продукти за над 50 държави.

 

 

Сн. Нестле