Дуално образование за модерните изисквания и нужди на обществото

Заслужена награда за Елеонора Ангелова от ДОМИНО-класа за готвачи в Добрич

28 април, 2018 Новини


Елеонора Ангелова, ученичка в ДОМИНО-паралелката за готвачи в Професионалната гимназия по туризъм „П.К.Яворов“ – Добрич, спечели трето място в Състезанието за най-добър млад готвач, организирано от Министерството на образованието и науката. Партньори в организирането на състезанието бях Асоциация на училищата по ресторантьорство и хотелиерство в България, Българска асоциация на професионалните готвачи, Евро-Ток Интернационал, Българската туристическа камара и Българската асоциация на професионалните сомелиери.

Само за пет дни подготовка Ели се класира четвърта на регионалното състезание в Русе. В първия кръг на Националното състезание в Пловдив тя бе седма, а на финала – трета! Само за час тя се справи с нелеката задача дори за професионални готвачи – измисли и приготви основно ястие с патешко магре, киноа, спанак и круша. Вкусно, красиво, оригинално: магре върху спанак и киноа задушени в масло с лимонова кора и мед, глазирани моркови и чери домати, чатни от круша и чипс от прошуто, декорирано с цвят от роза и теменуги кълнове от грах!

Ели е ученичка в 10 г клас, първия ДОМИНО-клас в училището. Тя бе сред финалистите на първия ни конкурс по проекта „Аз готвя най-добре“ през 2017. Надяваме се да участва и във второто издание на конкурса ни, което върви в момента.

Както разказват учителите и съучениците й, Ели е много позитивно, емоционално и трудолюбиво момиче. Тя е и заместник-класен ръководител, отличник на класа си, организатор на всякакви купони и дейности.

Поздравления за Елеонора и за нейната класна ръководителка и учителка по практика Мариана Шестакова, също възпитаничка на ПГТ „П.К.Яворов“ – Добрич!