Дуално образование за модерните изисквания и нужди на обществото

Елеонора Ангелова от Добрич е победителката в конкурса „Аз готвя най-добре“

1 юни, 2018 Новини


Елеонора Ангелова от Професионална гимназия по туризъм „П. К. Яворов” – Добрич е победителката в конкурса „Аз готвя най-добре“, организиран от Кулинарна академия HRC и българо-швейцарският проект ДОМИНО за дуално образование.

Тенжел Абилова от същата гимназия и Нефисе Ахмед от Професионална гимназия по туризъм „Проф. Д-р Асен Златаров” – Бургас си поделят второто място. На трето място е Илияна Илиева от Професионална гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня” – Стара Загора.

Наградата за победителя е стипендия за обучение в Кулинарна академия HRC на стойност 2 000 евро. Отличените с второ и трето място ще имат възможност за обучение по програми на стойност 1 000 и 500 евро. Наградите са предоставени от HRC Академията, едно от най-престижните кулинарни училища в България и в региона.

Победителите бяха поздравени от заместник-министъра на образованието и науката Деница Сачева. „Поздравявам ви с избора на търсената професия на готвач, която предлага много възможности“, посочи тя. Заместник-министър Сачева окуражи всички участници в състезанието да продължават да следват мечтите си и им пожела да продължат да готвят със страст и желание.

12 ученици от дуалните паралелки по ДОМИНО за готвачи в професионалните гимназии в Добрич, Бургас, Стара Загора и Перник участваха днес на финала, където готвиха с пилешко месо на тема „Вкусно, здравословно и красиво“ и разпознаваха подправки и аромати.

Оценяваше ги жури, в което са и двама професионални готвачи – Виктор Светославов, шеф-инструктор и Хюг Бутен, преподавател по кулинарни изкуства в HRC Академията. В журито са още Петя Евтимова – ръководител на проекта ДОМИНО и Деляна Монева – директор на HRC Академията.

Те също поздравиха участниците с успешното представянето и им пожелаха нови успехи в училище и кухнята.

Снимки: Христо Владев

 

За HRC Кулинарна Академия
Обучението в Кулинарна академия HRC гарантира успешна кариера в кулинарната индустрия и ресторантьорството. Като водещо професионално училище по ресторантьорство в региона, Академията предлага обучения на английски език, провеждани от екип опитни чуждестранни и български преподаватели. Единствена по рода си в България учебна база – над 1000 кв.м учебни кухни, лаборатории и демонстрационни съоръжения, оборудвани с най-съвременни уреди и пособия – предназначени не само за бъдещи професионалисти, но и за ентусиасти в сферата на кулинарията и напитките. Училището организира платени стажове в най-добрите хотели и ресторанти в Европа и САЩ, и предоставя чудесни възможности за кариерно развитие в ресторантьорството по целия свят. Дипломите на HRC Академията са признати от ACF – Американската кулинарна федерация, което я прави едно от трите училища в Европа с подобна акредитация.  Повече на: https://www.hrcacademy.com/