Дуално образование за модерните изисквания и нужди на обществото

ДОМИНО-ученици от Добрич готвят в ресторанти

30 октомври, 2018 Новини


Учениците, които учат в дуалния 11 Г клас за готвачи в Професионалната гимназия по туризъм „П.К.Яворов“ – Добрич вече готвят в реална работна среда в истински ресторанти! От 24 октомври започна първият модул от учебната им рактика в ресторантите на „Албена“ АД – партньор по проекта ДОМИНО.

С голям ентусиазъм и стремеж към перфектност младите работят в екип с утвърдени шеф-готвачи и се учат на тънкостите при приготвянето и презентирането на ястия.

Както виждате от галерията ни, те вече (могат да) правят застроена пилешка супа, гъбен сос, омлет „Натюр“… И още аранжират десерти за кафе-пауза, оформят плата с колбаси за закуска, помагат и за „студената кухня, подреждат блок-маси за обяд, зареждат обедното меню – супи, сирена, плодове…

Наставниците на дуалните ученици с радост и грижовност им предават умения и занаят. Ето това се казва „учене чрез работа“, което е в основата на успешния модел на дуално образование, който прилагаме по ДОМИНО!

Вижте усмихнатите лица на ученици и наставници в първия ден на практиката им! Сигурни сме, че практиката на учениците ще  продължи все така: с усмивки и добро настроение, но и със здрава работа да придобият нужните професионални умения.

И накрая: от екипа на проекта желаем много успехи на неразделния дуален клас от млади готвачи от Добрич! Сигурни сме: това са бъдещи топ шеф-готвачи.

И да не пропуснем: специални благодарности на Нели Апостолова, директор на Професионалната гимназия по туризъм „П.К.Яворов“ – Добрич, която ни изпрати тези снимки.