Дуално образование за модерните изисквания и нужди на обществото

Ваканцияяяя!

30 юни, 2017 Новини


Време за ваканция! И учениците от дуалните паралелки по ДОМИНО вече заслужено й се наслаждават. Всички ученици от 16-те училища в страната, които се обучават по швейцарски модел „учене чрез работа“ завършиха успешно.

Особено емоционален бе последният учебен ден за паралелката по ДОМИНО в Професионална гимназия по механоелектротехника „Н. Й. Вапцаров” – гр. София. Там от учебната 2016/2017 година за за професията  Електротехник – специалност „Електрообзавеждане на производството“ се обучават 28 ученици.

И както виждате от тази снимка: децата се справят блестящо. Имат немалко шестици в бележниците.

На тържеството за връчването на бележниците им дойдоха родители, близки, по-малките им братчета и сестричета, които не пропуснаха възможността да се снимат с тях.

И разбира се, на тържеството бяха ръководителката на  проекта ДОМИНО Петя Евтимова, представители на фирмите-партньори по ДОМИНО, където те ще се обучават на място от идната година: „ЧЕЗ Разпределeние България” АД, „Нестле България” АД, „Фесто Производство” ЕООД, „Алфалифт” ООД, „Райхле и Де Масари България” ЕООД и „ЛЕМ България” ЕООД. И бъдещите наставници на учениците в тези предприятия дойдоха на тържеството.

Освен бележниците учениците получиха подаръци от фирмите и много пожелания за прекрасно и незабравимо лято.

От предстоящата учебна година в Професионална гимназия по механоелектротехника „Н. Й. Вапцаров” ще бъде открита още една паралелка за дуално обучение по „швейцарски модел“.

Яко  е да си в дуалното по ДОМИНО, нали?