Дуално образование за модерните изисквания и нужди на обществото

Конференция „Образование и бизнес: Региони“

10 май, 2018


Дуалното образование е един от акцентите на конференцията „Образование и бизнес: Региони“, организирана от националния ТВ канал Bulgaria ON AIR на 10 май в София.

Един от лекторите е посланикът на Конфедерация Швейцария Денис Кнобел. Швейцария има дългогодишни традиции в дуалното обучение на младите и до голяма степен дължи икономическия си просперитет и ниската младежка безработица именно на дуалното обучение. В проекта ДОМИНО използваме швейцарския опит, за да поставим основите на българския модел на дуално образование.

Конференцията си поставя за цел:

  • Да фокусира вниманието на институциите, общините и бизнеса върху превръщане на образованието в акселератор за икономически растеж на страната и най-вече регионите;
  • Да привлече вниманието на бизнеса, научните и образователните институции върху високата добавена стойност от сътрудничеството и инвестициите в регионите за създаване на по-добър бизнес климат;
  • Да дискутира влиянието на дигиталните и иновативни технологии върху управлението и развитието на знанието в регионите в посока по-добър живот.

Предварителна регистрация: sgrozeva@bulgariaonair.bg /subject: Регистрация/

Вижте повече тук