Дуално образование за модерните изисквания и нужди на обществото

Конкурсът „Аз готвя най-добре“ – кулинарно предизвикателство и шанс за любознателни млади таланти

16 април, 2018 В медиите


Как да бъдат спечелени за каузата на кулинарията младите таланти от професионалните гимназии? HRC Академията и българо-швейцарският проект ДОМИНО за дуално образование си поставят за задача да ги открият чрез конкурса „Аз готвя най-добре“. Той се провежда в Добрич, Бургас, Стара Загора, Перник и Сандански. Етапите включват направа на видео на тема „Вкусно, здравословно и красиво“, в което до три минути да бъдат показани или разказани интересни рецепти за ястия, виждания за авторско меню или дори мечтите за собствен ресторант. Жури от членове на Академията и проекта трябва да определят десетимата финалисти до 10 май.

На финалната права ще застане още един участник, който ще бъде избран чрез онлайн-гласуване между 10 и 25 май в социалните канали на Академията и проекта ДОМИНО.

Победителката в първото издание на конкурс през 2017 година– Десислава Кирилова от Професионална гимназия по облекло и туризъм „Свети Иван Рилски“ – Перник, ще има скоро възможността да отиде на едноседмичен курс „Въведение в кулинарното изкуство“ в Швейцария.

Повече информация за инициативата – в интервюто за програма „Христо Ботев“ на БНР на Деляна Монева, директор на Академията. В разговора се включи и победителката от конкурса през 2017 година, десетокласничката Десислава Кирилова.

Чуйте интервютата от този линк.