Онлайн-гласуване в социалните мрежи, което започна днес, ще определи Наградата на публиката и дванадесетия финалист в конкурса „Аз готвя най-добре“, организиран от Кулинарна академия HRC и българо-швейцарският проект ДОМИНО за дуално образование. Гласуването е във Фейсбук и ЮТуб-каналите на проекта и академията до 25 май.
Гласуване в YouTube –канала на ДОМИНО
Гласуване във Фейсбук-страницата на ДОМИНО
20 ученици от дуалните паралелки по ДОМИНО за готвачи в професионалните гимназии в Добрич, Бургас, Стара Загора и Перник изпратиха интересни и оригинални видео клипове на тема „Вкусно, здравословно и красиво“.
Жури в състав Петя Евтимова – ръководител на ДОМИНО, Деляна Монева – директор на HRC Академия, Виктор Светославов – шеф-инструктор в Академията и Илиан Илиев – преподавател по кулинарна фотография и дизайн избра единадесетте финалисти. Вижте кои са те: (подреждането е по азбучен ред):
- Айше Муса – Професионална гимназия по туризъм „Проф. Д-р Асен Златаров”- Бургас
- Ахмед Мохамед – Професионална гимназия по туризъм „Проф. Д-р Асен Златаров” – Бургас
- Георги Георгиев – Професионална гимназия по туризъм „Проф. Д-р Асен Златаров”- Бургас
- Елеонора Ангелова – Професионална гимназия по туризъм „П. К. Яворов” – Добрич
- Илияна Илиева – Професионална гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня” – Стара Загора
- Калин Шуров – Професионална гимназия по туризъм „Проф. Д-р Асен Златаров”- Бургас
- Кольо Иванов Иванов – Професионална гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня” – Стара Загора
- Максим Емилов – Професионална гимназия по туризъм „П. К. Яворов” – Добрич
- Нафисе Ахмед – Професионална гимназия по туризъм „Проф. Д-р Асен Златаров” – Бургас
- Стефани Тодорова – Професионална гимназия по облекло и туризъм „Свети Иван Рилски” – Перник
- Халиме Кралъ – Професионална гимназия по туризъм „Проф. Д-р Асен Златаров”- Бургас
„Радостно е, че в конкурса се включиха както участници от миналата годна, така и много нови ученици“, казва Петя Евтимова, ръководител на ДОМИНО. „Прави впечатление, че младите говачи в много от клиповете залагат не само на здравословното и красиво хранене, но и застъпват по-широката тема за здравословния начин на живот като техен избор“.
„Приятно сме изненадани от големия брой участници и от качествените кандидатури – съдържанието и визуалното представяне на клиповете е на много високо ниво, имайки предвид възрастта на авторите“, споделя Деляна Монева – директор на HRC Академия. „Клиповете отразяват темата и по оригинален начин представят темата за здравословната храна“.
Финалът е кулинарна надпревара и истинско готвене на 1 юни в кухнята на HRC, където шеф-готвачи на Академията и ръководителят на ДОМИНО ще определят най-добрите трима в конкурса „Аз готвя най-добре“.
Наградата за победителя е стипендия за обучение в Кулинарна академия HRC на стойност 2 000 евро. Отличените с второ и трето място ще имат възможност за обучение по програми на стойност 1 000 и 500 евро. Наградите са предоставени от HRC Академия, едно от най-престижните кулинарни училища в България и в региона.
За HRC Кулинарна Академия
Обучението в Кулинарна академия HRC гарантира успешна кариера в кулинарната индустрия и ресторантьорството. Като водещо професионално училище по ресторантьорство в региона, Академията предлага обучения на английски език, провеждани от екип опитни чуждестранни и български преподаватели. Единствена по рода си в България учебна база – над 1000 кв.м учебни кухни, лаборатории и демонстрационни съоръжения, оборудвани с най-съвременни уреди и пособия – предназначени не само за бъдещи професионалисти, но и за ентусиасти в сферата на кулинарията и напитките. Училището организира платени стажове в най-добрите хотели и ресторанти в Европа и САЩ, и предоставя чудесни възможности за кариерно развитие в ресторантьорството по целия свят. Дипломите на HRC Академията са признати от ACF – Американската кулинарна федерация, което я прави едно от трите училища в Европа с подобна акредитация. Повече на: https://www.hrcacademy.com/
За проекта ДОМИНО:
Проектът ДОМИНО („Дуално образование за модерните изисквания и нужди на обществото“) подпомага навлизането на дуалното образование в България. Изпълнява се с финансовата подкрепа на Българо-швейцарската програма за сътрудничество. 1 114 ученици в 32 училища в цялата страна се обучават по системата „учене чрез работа“ в общо осем професии, включително и за готвачи. 170 водещи български и чуждестранни фирми са партньори в проекта, осигурявайки на учениците практика за добиване на конкретни професионални умения и реална работа срещу заплащане. Повече на: https://www.facebook.com/swissdualeducationbulgaria/